
Saçlarımız, dış görünüşümüzü doğrudan etkileyen ve estetik açıdan önemli bir işleve sahip doğal aksesuarlarımızdır.
Saç foliküllerimiz yaşam döngüsü boyunca belli evrelerden geçerler. Bu dönemlerde yaşanan seyrekleşme, incelme ya da dökülme hem kadınlarda hem de erkeklerde güven kaybına neden olabilmektedir.
Saç dökülmesi ne zaman önemsenmeli?
Günde 100 adet saç telinin üzerindeki kayıplar saç dökülmesi problemine işarettir. Saç teli kaybını tespit edebilmek için kişiye “çekme testi” uygulanır. Belli bir saç tutamının çekilmesi ile gerçekleştirilen testte, eğer 4’ten fazla saç teli koparsa o kişide dökülme problemi var demektir. Bu dökülme “telojen dökülme” olarak adlandırılan ve toplumda özellikle kadınlarda görülen bir dökülme tipidir. Hormonal dengesizlikler, bilinçsiz yapılan zayıflama diyetleri, ilaç kullanımı ve psikolojik stres faktörleri doğrudan veya dolaylı olarak telojen dökülmeye neden olabilmektedir.
Erkek tipi saç dökülmesi ise genetik geçişli, erkeklerde çok sık görülen ve saçlı derinin belirli bölgelerinde yoğunlaşan “alopesi tipi” saç dökülmesidir. Daha nadir ve daha hafif olmak üzere kadınlarda da görülmektedir.
Dökülmenin tedavisi için öncelikle bir dermatoloji uzmanına başvurun
Doktorunuz, önce dökülmeye neden olan faktörleri tespit eder ve nedene yönelik tedavi yönteminizi oluşturur. Tedavi süreci saç mezoterapisi ,PRP ve saç aşısı yöntemleriyle desteklenerek saç dökülmesinin engellenmesi ve sonrasında saç kıllarının sayısında artış sağlanabilmektedir.
Saç Mezoterapisi
